#neinspira…

Posted by 2activePR on Mar 3, 2015

…oamenii care scriu frumos; oamenii care scriu povesti; oamenii care ne transpun in alte lumi; oamenii care ne fac sa vedem altfel lucrurile. #neinspira oamenii care, prin munca lor, contribuie la dezvoltarea culturii si la libertatea de exprimare.

Astazi sarbatorim Ziua Mondiala a Scriitorilor. Pentru ca datorita lor stim cum arata lumea cartilor si a povestilor.

Sursa foto: Pinterest.com


Posted in Inspiration || Comments Off

IRATIONAL IN MOD PREVIZIBIL. Fortele care ne influenteaza deciziile

Posted by 2activePR on Feb 20, 2015

“Suntem cu totii mult mai putin rationali decat presupune teoria economica standard. In plus, aceste manifestari irationale de care noi dam dovada nu sunt nici intamplatoare, nici absurde. Ele sunt sistematice si, din moment ce le repetam iar si iar, sunt previzibile.

Prin urmare, nu vi s‑ar parea logic sa modificam teoria economica standard, s‑o scoatem din spatiul psihologiei naive (care adesea pica proba gandirii rationale, a introspectiei si – cel mai important – a unei atente examinari empirice)?

Exact acesta este lucrul pe care incearca sa‑l realizeze domeniul in formare al economiei comportamentale – precum si cartea de fata, ca mica parte din acest demers.” (Dan Ariely)

Cartea, scrisa in 2008 de Dan Ariely, pune la indoiala una din ipotezele fundamentale care stau la baza societatilor moderne capitaliste, si anume ca fortele pietei produc cele mai bune solutii pentru orice problema. Dan Ariely, economist la Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.), spune ca viata guvernata de mai putine norme ale pietei si de mai multe norme sociale ar putea sa fie mult mai satisfacatoare si, in final, mult mai amuzanta. Ariely este exponentul unui nou curent in economie – economia comporamentala – care aduce in discutie modul in care luam decizii si faptul ca acestea nu sunt perfect rationale. Va previn ca autorul nu isi propune sa arunce pe fereastra rationalul din economie. Atat el, cat si alti ganditori care abordeaza economia din perspectiva stiintelor sociale, propune inlocuirea “individului perfect rational din punct de vedere economic” cu un model care descrie cu mai mare exactitate adevaratele legi care guverneaza deciziile noastre economice si nu numai.

Cititi aceasta carte daca nu pentru o viziune complet noua asupra domeniului economic, macar pentru experimentele absolut savuroase pe care autorul le-a facut pe proprii lui studenti de la M.I.T. si in ale caror rezultate va garantez ca va veti regasi.

http://www.publica.ro/dan-ariely-irational-in-mod-previzibil.html

(articol scris de Cristina Hanganu)


Posted in Inspiration || Comments Off

Radio-ul cel de toate zilele

Posted by 2activePR on Feb 13, 2015

Astazi sarbatorim Ziua Mondiala a Radioului, mijlocul de comunicare ce a cucerit si a fascinat lumea inca de cand a fost inventat. La initiativa UNESCO din 2012, ziua de 13 februarie marcheaza prima transmisie a postului de radio al Natiunilor Unite, in anul 1946.

Muzica transmisa la radio ne face ziua mai frumoasa #lamansarda. Nu mai avem aparatele vechi cu care au crescut parintii si bunicii nostri, insa, in ciuda progresului tehnologic, radioul a ramas unul din suporturile mass media care atinge cea mai mare audienta la nivel mondial.

Surse: www.romania-actualitati.rowww.hotnews.ro

Sursa foto: www.pinterest.com


Posted in Inspiration || Comments Off

#neinspira povestile…

Posted by 2activePR on Aug 26, 2014

… bine scrise, ambalate in emotii si in cuvinte frumoase, povesti care transmit stari pozitive oricui. Unii oameni retraiesc cele mai intense amintiri, altii sunt puternic ancorati in prezent, iar altii se entuziasmeaza cu gandul la viitor. Oricum ar fi, oricare dintre noi ar putea surprinde oricand prin povesti unice, care #neinspira si care pot fi spuse mai departe. Exact asa se intampla in comunitatea Humans of New York.


Posted in Inspiration || Comments Off

#neinspira culoarea locala

Posted by 2activePR on Aug 18, 2014

Apar din ce in ce mai multe fotografii din vacante pe bloguri, pe Facebook sau Instagram si admiram destinatiile exotice cu care au facut cunostinta o parte din prietenii nostri. Am putea sa fugim cu gandul departe, pe o plaja din Maldive sau am putea sa ne facem un itinerariu personal pentru a descoperi frumusetile locale.

Ne plac calatoriile si ne inspira locurile cu traditie din tara, locurile in care ne simtim ca acasa, locurile in care ne regasim pe noi insine. Fie ca alegi sa strabati Carpatii, sa vizitezi o cetate  care adaposteste bucati din istoria neamului nostru, fie ca alegi sa te plimbi pe malul marii, apreciaza meleagurile si vorbeste si altora despre ce locuri frumoase ascunde Romania.

Povesteste prietenilor unde ti-ai petrecut vacanta, in ce zona ai fost cazat, ce obiective turistice ai descoperit si cat de simplu pot face si ei acest lucru, chiar si intr-un weekend, cand dorinta de evadare din aglomeratia orasului e uriasa.

Deschide Google Maps, afiseaza harta Romaniei si pune pe hartie 10 destinatii pe care ai vrea sa le vizitezi pana la sfarsitul anului. Pana atunci mai sunt 19 weekend-uri si multe zile insorite. Descopera Romania si lasa-te inspirat de culoarea locala!

Sursa foto: Pinterest


Posted in Inspiration || Comments Off

Imnul national #neinspira

Posted by 2activePR on Jul 29, 2014

Sunt din ce in ce mai putini insa cei care stiu ca, de pe la mijlocul anilor 1800, imnul Romaniei s-a schimbat de 6 ori. Sau ca Vasile Alecsandri, Ciprian Porumbescu si Victor Eftimiu au contribuit la imnurile Romaniei.

O scurta istorie a Imnului Romaniei:

Primul imn a aparut in anul 1862, in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, in urma unui concurs public al carui premiu era de 100 de galbeni. Castigator a fost compozitorul si violonistul Eduard Hubsch, cu piesa “Mars triumfal si primirea steagului si a Mariei Sale Printul Domnitor”. Melodia nu a avut insa versuri pana in anul 1881, cand poetul Vasile Alecsandri a compus textul pentru viitorul “Imn regal roman”, intonat, pentru prima data, la incoronarea regelui Carol I, in anul 1884.

Poate ca cel mai aproape de sufletul si de mintea romanilor a fost imnul pe care Romania l-a avut intre 1866 şi 1947, Imnul regal.

In anul 1948, odata cu instalarea regimului comunist, in ziarul “Flacara” a fost publicat noul imn al Romaniei, Zdrobite catuse, pe muzica lui Matei Socor. O melodie cu versuri de propaganda in care era preaslavita Republica Populara si prietenia cu poporul rus eliberator:

In anul 1953, in plina sovietizare a Romaniei, imnul “Zdrobite catuse” a fost inlocuit cu Te slavim, Romanie!” pe versuri de Eugen Frunza si Dan Desliu. Partidul a hotarat ca poporul sa se bucure adanc de faptul ca armata rusa era inca in tara, elitele Romaniei isi aflau sfarsitul in inchisoare, iar libertatea de expresie devenise o amintire interzisa.

In anul 1975, imnul national al Romaniei a fost din nou schimbat. Nicolae Ceausescu si-a dorit o alta melodie, mai putin stalinista. Asa au ajuns romanii sa cante Pe-al nostru steag e scris Unire”, pe muzica lui Ciprian Porumbescu. Melodia a devenit, ulterior, imnul national al Albaniei, la propunerea poetului Victor Eftimiu, de origine albanez.

In anul 1977, noul Imn al Republicii Socialiste Romania a devenit Trei culori cunosc pe lume”, imn care a fost intonat pana la sfarsitul anului 1989.

Interzis in perioada comunista, Desteapta-te, romane!, la origine, “Un rasunet”, pe versuri de Andrei Muresanu, a devenit imnul national al Romaniei dupa 1989.

Sursa: Wikipedia, www.digi24.ro


Posted in Inspiration || Comments Off

Ne inspira…

Posted by 2activePR on Jul 9, 2014

… camasile romanesti. Camasile cusute manual care sunt reperul nostru in lumea universala. Ele fac parte din mostenirea nepretuita pe care o avem ca romani, sunt exemplul viu al culturii si existentei noastre.

Saptamana trecuta am participat la expozitia Camasa, o expozitie vie gazduita de Casa Lowendal. Camasile traditionale romanesti si obiectele specifice tarii noastre au fost stranse de Adrian Oianu de-a lungul timpului si au fost scoase din cufarul traditiei intr-o zi de sarbatoare romaneasca: de Sanziene.

Despre ie, pentru a ne incarca sufletul de bucurie.

Sursa foto: Facebook Adrian Oianu


Posted in Inspiration || Comments Off

#lovetheocean

Posted by ramona.barbu on Jul 4, 2014

Cand simt nevoia sa ma incarc cu energie,  fac o plimbare de cateva minute sau rasfoiesc un album foto. Este clar ca acolo pastrez cele mai frumoase amintiri, asadar functioneaza de fiecare data. Recent am rememorat primul meu contact cu oceanul. Prima senzatia a fost ca intru intr-o cada plina cu gheata (poate de aceea oamenii inotau imbracati), dar m-am obisnuit rapid si m-am bucurat cu tot sufletul  de prima baie in ocean.

La momentul respectiv nu mi-a trecut sigur prin minte ca oceanele nu ar arata asa daca oameni si companii din toata lumea nu s-ar preocupa de protejarea lor. Despre asta vreau sa va povestesc azi – despre cum ne putem alatura si noi celor care au grija de frumusetea oceanelor.

Ei bine, daca ne alaturam campaniei Davidoff Cool Water – Love the Ocean, putem ajuta la protejarea unei suprafete insemnate de ocean. Asta deoarece pentru al treilea an consecutiv, Davidoff Cool Water isi reinnoieste parteneriatul cu National Geographic Society, exprimand angajamentul brandului in conservarea oceanului.

Din 2012 Davidoff Cool Water a sprijinit activ programul Pristine Seas, sustinut de National Geographic, care are ca obiectiv cercetarea si protejarea oceanului. Prin acest program National Geographic a desfasurat cinci expeditii de explorare in zonele virgine ale oceanului, in locuri ca Insulele Pitcairn si Noua Caledonie.

Davidoff va sustine inca o data ambitioasa expeditie Prestine Seas in Mozambique, zona in care se gasesc cele mai largi populatii de megafauna asa cum sunt diavolul de mare, dugongul si rechinul-balena. Liderul expeditiei, Paul Rose, va conduce un grup de oameni de stiinta si cameramani pentru explora, supraveghea si inregistra ceea ce ei se asteapta a fi una dintre cele mai sanatoase recifuri din Africa de Est.

Pentru fiecare sticla de Davidoff Cool Water vanduta, Davidoff ajuta la protejarea a 10.000 m² din suprafata oceanului. Pentru a celebra acest nou angajament, versiunile parfumului Davidoff Cool Water pentru femei si barbati si a noului parfum Davidoff Cool Water Night Dive vor fi vandute in ambalajul editie-limitata, Love the Ocean. Va fi lansata, de asemenea, o editie exclusiva a lui Davidoff Cool Water pentru barbati de 200ml pentru a celebra succesul misiunilor Pristine Seas. Acest produs de colectie va fi insemnat cu un logo special si un ambalaj cu tema marina.

Special in acest scop a fost lansat si un nou site, Love-the-ocean.com. Poti posta imaginea ta preferata cu oceanul direct pe website sau pur si simplu folosind hashtag-ul #lovetheocean pe retelele de socializare ca Instagram, Twitter sau Facebook. Pentru fiecare imagine postata, Davidoff Cool Water va ajuta la protejarea a 5.000 m² din ocean.

Si pentru ca vreau sa te conving, iti mai spun doar ca cea mai buna poza va fi aleasa de un juriu special din care va face parte si exploratorul-rezident, Dr. Enric Sala. Castigatorul va avea oportunitatea sa se alature echipei National Geographic intr-o calatorie.

Alatura-te campaniei ! #lovetheocean


Posted in Inspiration || Comments Off

Ce ma inspira…

Posted by Corina.Barladeanu on Feb 19, 2014

19 februarie 1876. Cred ca merita sa tinem minte ziua de nastere a lui Brancusi ca si cum ar fi a noastra. Pentru ca acest reper ne pune imediat pe harta universalitatii atunci cand, exasperati zgomotul cotidian, uitam ce mostenire avem.

Datorita lui Brancusi stim acum cum arata infinitul.


Posted in Inspiration, The industry || Comments Off

Biroul nostru, unul dintre cele mai frumoase din Romania

Posted by 2activePR on Jan 23, 2014

Spatiile de lucru sunt foarte importante pentru dezvoltarea creativitatii, mai ales in industria comunicarii. Un pic de culoare, un obiect special, un mobilier aparte, toate contribuie la crearea unei atmosfere care da frau liber imaginatiei si sporeste productivitatea. Designist.ro a creat un top al celor mai frumoase birouri din Romania, printre care l-am regasit si pe al nostru (dovada aici).


Posted in Inspiration || Comments Off