Black Box Society. Sunt datele noastre in siguranta pe Internet?

Posted by 2activePR on Nov 28, 2014

“Black Box Society” este un nou concept adoptat in State, care defineste status-quo-ul actual al cetatenilor in era informationala. Intr-o societate in care motoarele de cautare ocupa top 3-ul celor mai populare site-uri din lume, toate datele de care avem nevoie sunt la distanta de un click. Si totusi, exista o parte “intunecata” a acestora, pastrata departe de vazul lumii. Daca ne gandim la datele noastre de sanatate, informatiile bancare, conturile personale de pe diverse retele de socializare, e normal sa fie asa. Chiar daca in mod normal exista un flux in & out al informatiilor, datele personale sunt inregistrate undeva si raman acolo, fiind stocate intr-un proces unidirectional care vine dinspre user. Mai multe detalii​ despre acest proces si despre “big” data ne ofera Frank Pasquale, profesor de drept, care si-a lansat pe 17 noiembrie o carte de interes pentru comunicatori si nu numai – “The Black Box Society: The Secret Algorithms That Control Money and Information”.


Posted in The industry || Comments Off

Born to Run

Posted by 2activePR on Oct 3, 2014

“Nascuti pentru a alerga” este o carte care inspira. Nu, nu m-am apucat de alergat dupa ce am citit-o, desi multi au facut-o. Pe mine m-a impins sa rascolesc in istoria rasei umane, sa ma uit mai cu atentie in trecutul nostru, nu cel pe care il stim cu totii si l-am studiat prin diverse scoli si cu diverse grade de interes, ci in trecutul care coexista cu noi: triburile asa-zis primitive si legatura lor speciala cu natura. Cartea mi-a facut cunostinta cu tribul Tarahumara (sau Rarámuri – asa cum se denumesc ei insisi). Ascuns in nordul Mexicului si in canioanele inaccesibile din Sierra Madre Occidental, acest trib micut al carui nume inseamna, in functie de traducere, “poporul care alearga”, “cei iuti de picior” sau “cei ce merg bine”, a evitat cucerirea spaniola din secolul al XVI-lea si si-a pastrat relativ nealterate cultura si modul de viata. Tribul a devenit cunoscut odata cu Ultra-Maratonul Copper Canyon si cu ajutorul unui alb misterios cunoscut sub numele de Caballo Blanco. Tarahumara se deplaseaza pe distante extrem de lungi alergand in picioarele goale sau aproape goale, se bucura de o sanatate de fier si nu au nici una dintre bolile omului modern.

Cartea este plina de personaje incredibile, reusite atletice de exceptie, date stiintifice de ultima ora si, nu in ultimul rand, inspiratie. Este o aventura initiatica ce incepe cu o intrebare foarte simpla: “De ce ma dor picioarele?”. In cautarea raspunsului la aceasta intrebare, Christopher McDougall porneste in cautarea acestui trib de alergatori de cursa lunga pentru a le afla secretul. Ceea ce descopera insa este de natura sa darame toate miturile despre alergare ale omului modern, ale companiilor care produc pantofi de alergare si ale medicilor sportivi.

Nu trebuie sa fii pasionat de sport ca sa citesti “Nascuti pentru a alerga”. Cei carora le place aventura vor gasi in aceasta carte suspans si intorsaturi de situatie greu de prevazut. Acelora carora le place sa citeasca povesti cu iz istoric si antropologic vor fi si incantati. Cei care admira efortul sportivilor si vor sa inteleaga ce se petrece in mintea acestora in timpul competitiilor, vor gasi cele mai tari introspectii de acest gen pe care le-au citit vreodata.

Despre autor
Christopher McDougall a fost corespondent de razboi pentru Associated Press, iar in prezent este editor la Men’s Health. A fost de trei ori finalist in competitia National Magazine Award si a scris pentru Esquire, The New York Times Magazine, Outside, Men’s Journal si New York. El insusi atlet amator, McDougall alearga pe traseele dintre fermele amish din Pennsylvania rurala, unde locuieste.

Super atletii din Sierra Madre – un documentar despre Raramuri, Caballo Blanco si Ultramaratonul Copper Canyon: https://www.youtube.com/watch?v=YIyEvomUz14

Surse:

http://www.chrismcdougall.com/

http://shop.predapublishing.com/colectia-irun/nascuti-pentru-a-alerga.html

Sursa foto: www.barefooted.com

(articol scris Cristina Hanganu)


Posted in The industry || Comments Off

Webstock 2014 – despre Romania si romani de succes

Posted by 2activePR on Oct 2, 2014

Vineri am fost si noi prezenti la a saptea editie Webstock, unde am ascultat povesti de succes ale oamenilor pasionati si de unde am aflat ce lucruri ii inspira pe oamenii de comunicare din Romania.

Ce ne-a placut?

Ce am aflat?

Ce nu ne-a placut?


Posted in The industry || Comments Off

IQ Test – Noemi Meilman

Posted by 2activePR on Sep 25, 2014

Astazi ne-a vizitat Noemi si a completat IQ testul nostru. Ne-a spus ca si-ar dori sa transforme toti oamenii in oameni buni si am aflat ce o inspira atunci cand inspira pe altii: citatul “Expect the unexpected”.

Noi ne bucuram ca ne-a vizitat si ii multumim pentru bomboane. Activii de #lamansarda pot confirma ca au fost delicioase.


Posted in The industry || Comments Off

Cum arata fericirea

Posted by ramona.barbu on Aug 13, 2014

Agitatia dinaintea unui eveniment se face rapid uitata in momentul in care ajung primii invitati. La fel s-a intamplat si saptamana trecuta cand am lansat Icons of Happiness, colectia creata de OPI si Coca-Cola. Oricat ar parea de surprinzatoare asocierea, colectia este fantastica – nuantele sunt inspirate de brandurile Coca-Cola si te poftesc la cel putin o testare. Nu ai cum sa refuzi rosul perfect si o doza de Coca-Cola rece! Transforma orice pauza de 5 minute intr-o incantare.

Dar sa revenim la evenimentul de lansare… Da, liftul s-a defectat chiar in ziua lansarii, da, cu 3 minute inainte de eveniment mutam panouri, da, a inceput furtuna (dar a trecut repede)! Dar cat de bine ne-am distrat in seara aia! Fie la barul de manichiura express, fie in photo booth unde ne-am fotografiat cu toti prietenii, fie in cornerul Coca-Cola de unde ne-am luat doze cu mesaj.

Le multumim tuturor celor care au infruntat cele 5 etaje, stropii de ploaie si vantul si s-au distrat alaturi de noi!

In final va las cu un citat care m-a motivat in seara evenimentului „Only when it is dark enough, can you see the stars!”  Martin Luther King Jr. Si daca va suna cunoscut, inseamna ca stiti deja ca e unul dintre citatele folosite de Dana Rogoz pentru gentile Moon.


Posted in The industry || Comments Off

Inglorious fruits and vegetables

Posted by 2activePR on Jul 25, 2014

Anual sunt risipite la nivel mondial peste 300 milioane de tone de fructe si legume din cauza aspectului diform si mai putin atragator care impiedica vanzarea lor in magazine.

Intermarche France a venit cu o idee win-win: a realizat o campanie de promovare a fructelor si legumelor neatragatoare, insa la fel de gustoase. Prin vanzarea lor la un pret mai mic este incurajat consumul alimentelor sanatoase si evitarea rispei de alimente. Prin campania “Inglorious fruits and vegetables”, Franta sustine anul 2014 ca fiind “Anul European impotriva risipei de alimente”, conform Comisiei Europene.

Pana acum, campania a avut un real succes: in primele doua zile s-au vandut, in medie, 1,2 tone de fructe si legume “inglorious” in fiecare magazin al campaniei, traficul in magazine a crescut cu 24%, iar peste 13 milioane de oameni au imbratisat cu incredere ideea, mai ales ca “au risipit suficient pana acum”.

Se pare ca un aliment neatragator a inspirat o idee atractiva.


Posted in The industry || Comments Off

Intern #lamansarda: O luna de provocare la 2activepr

Posted by 2activePR on Jun 5, 2014

Lavinia Mehedintu, intern #lamansarda a scris o poveste frumoasa despre experienta ei la 2activePR.

In ultima perioada am tot cautat cadre favorabile in care sa ma dezvolt si sa cresc. Dupa luni de voluntariat in care am descoperit care sunt pasiunile mele, m-am gandit sa aplic tot ce stiam si sa aflu si mai multe. Am pornit o cautare printre toate agentiile care ofereau internshipuri si acceptau oameni fara prea multa experienta. Asa am descoperit 2activepr, agentia care mi-a cerut povestea si m-a cucerit.

Timida si cu multe emotii la inceput, am descoperit ca oamenii de aici sunt zambitori, creativi si pusi pe treaba. Asta ma inspira si pe mine in fiecare zi si imi creste dorinta de a ajunge candva printre ei. In ultima luna am avut ocazia sa impartasesc idei, sa primesc feedback constructiv si sa cresc aplicand. Faptul ca ma aflu intr-un mediu profesionist in care se lucreaza efectiv pe conturi importante, m-a facut sa ma gandesc ca intr-o viitoare cariera trebuie sa fiu responsabila si sa invat sa imi asum lucrurile.

Si ca e fun. E fun pentru ca poti sa cunosti o multime de oameni diversi. Pentru ca intr-o mansarda decorata creativ cu nuante deschise sunt puse cap la cap idei, se face haz de necaz, se mananca la comun si se impartasesc experiente. Pentru ca ma uit la Alex, celalalt intern, care e la biroul din fata mea si ma amuza cand danseaza . Si imi creste increderea atunci cand ma gandesc ca inca sunt oameni care vor sa creasca tineri implicati.

In final, daca ar fi sa ma rezum la un cuvant prin care sa descriu experienta din ultima luna alaturi de 2activepr ar fi cu siguranta provocare.

To be continued…


Posted in The industry || Comments Off

FleishmanHillard – Agentia Globala a Anului

Posted by 2activePR on Jun 3, 2014

Ne bucuram alaturi de colegii nostri din retea in astfel de momente – FleishmanHillard este Agentia Globala a anului conform PRWeek. Premiile castigate de afiliatii agentiei confirma performantele echipelor la nivel international. FleishmanHillard isi asigura succesul prin focusul asupra angajatilor si prin sustinerea inovatiei, fiind astfel cea mai una dintre cele mai puternice retele din industrie.

Mai multe informatii aici: http://fleishmanhillard.com/2014/05/news-and-opinions/fleishmanhillard-wins-prweeks-inaugural-global-agency-year-title/


Posted in 2activePR, The industry || Comments Off

Ce ma inspira…

Posted by Corina.Barladeanu on Feb 19, 2014

19 februarie 1876. Cred ca merita sa tinem minte ziua de nastere a lui Brancusi ca si cum ar fi a noastra. Pentru ca acest reper ne pune imediat pe harta universalitatii atunci cand, exasperati zgomotul cotidian, uitam ce mostenire avem.

Datorita lui Brancusi stim acum cum arata infinitul.


Posted in Inspiration, The industry || Comments Off

To inflame or to inform – what is media’s role?

Posted by 2activePR on Feb 19, 2014

2 essential questions from David Puttnam: to inflame or to inform – what is media’s role? What happens when the media’s priority is profit?

In this thoughtful talk, David Puttnam asks a big question about the media: Does it have a moral imperative to create informed citizens, to support democracy? His solution for ensuring media responsibility is bold, and you might not agree. But it’s certainly a question worth asking …

After a much-awarded career as a film producer, Lord David Puttnam now works at the intersection of education, media and policy.


Posted in The industry || Comments Off