“Mobile revolution” sta sa izbucneasca

Posted by 2activePR on Jun 15, 2011

Atunci cand au fost lansate, telefoanele mobile reprezentau o noua forma de comunicare interpresonala, care permitea pastrarea contactului cu familia, prietenii sau clientii chiar daca te aflai in drum spre serviciu, spre client sau spre casa.

In prezent, dezvoltarea tehnologiilor mobile a transformat telefonul mobil intr-un dispozitiv magic care ne face viata mai usoara si mai frumoasa. Poti face o plata fara a merge la banca, poti cumpara produsele dorite fara a merge in magazin, poti sa iti inveselesti momentele de asteptare din timpul unei zile cu o melodie, un film, un joc sau un articol.

Acest tip de continut este livrat de cele mai multe ori prin intermediul aplicatiilor. Noile vedete ale online-ului reprezinta, in momentul de fata, o oportunitate fara precedent pentru mediul de afaceri oferind: o legatura directa cu utilizatorul, intr-un mod personalizat, in momentul in care receptorul isi doreste sa primeasca mesajul.

Mai mult de atat, utilizatorii unor astfel de tehnologii au venituri peste medie, sunt trend setteri si influenceri la nivel de micro grup. Caracteristicile dispozitivelor mobile “personalizare maxima”, “mereu langa utilizator” si “mereu conectate” fac din comunicarea mobila cel mai avansat instrument al marketing-ului targetat. Revolutia mobilitatii sta sa izbuneasca! (vezi in filmuletul de mai jos date privind evolutia inregistrata in ultimii ani).

Ultima frontiera este dezvoltarea unei platforme care permite crearea de aplicatii mobile in cateva ore fara a scrie o singura linie de programare, similar platformelor Wordpress si Blogspot pentru blog-uri. Dezvoltatorii acestei platforme sunt urmatorii miliardari din online, cu putina sansa ar putea fi romanii de la appcend.com.

SURSA FOTO


Posted in 2digital || Comments Off

Noul profil al consumatorilor

Posted by 2activePR on Jun 7, 2011

Consumatorii din ziua de astazi nu mai au aceasi incredere, loialitate sau maleabilitate ca cei din trecut. Cumparatorii de azi sunt versati, profund sceptici cu reclamele difuzate in heavy rotation, si mai presus de orice sunt preocupati de gasirea si exprimare individualitatii lor.

Ei caută sensul brandului care le poate sublinia personalitate si statutul social. Chiar daca sunt intr-o continua fuga, isi fac timp sa se informeze cu privire la achiziţiile importante pe care fac. Cautarea pe internet, in special pe Google, este primul instrument pe care il folosesc, de multe ori si singurul.

Si nu in ultimul rand, consumatorii de astazi apreciaza foarte mult independenta si autenticitatea fiind foarte greu de dus de nas. Accesul la internet le ofera informatii despre branduri şi companii, astfel încât ceea ce comunici ar trebui sa fie adevărul. Dacă nu, ei cu siguranta vor afla.

SURSA FOTO


Posted in 2digital || Comments Off

Cum prefera jurnalistii comunicatul de presa?

Posted by 2activePR on May 30, 2011

PEW Reasearch Center’s Project for Excellence in Journalism in cadrul studiului State of the New Media, reconfirma trendul crescator al audientei new media si anunta ca pentru prima data au fost inregistrati mai multi respondenti care citesc stiri pe internet si nu din presa scrisa.

Pornind de la aceste constatari, Daryl Willcox Publishing a realizat o cercetare pe baza de chestionar in randul jurnalistilor din mediul digital pentru a afla cum isi doresc acestia sa primeasca informatiile. 91% din jurnalisti doresc in comunicatul de presa link-uri catre informatii de background relevante, 88% fotografiis si 51% feed-uri RSS. Rezultatul care m-a surprins este ca 35% din ziaristi doresc content video care sa contina embedded code.


Posted in 2digital || Comments Off

It’s all about the content strategy

Posted by 2activePR on Apr 4, 2011

După cum ne spune şi Steffen Moller aici, clienţilor nu le trebuie neapărat social media, cât o strategie de content.

Acesta ne precizează câţiva paşi folositori în realizarea unei strategii de social media:

- Elaborează o strategie de conţinut relevantă şi asigură-te că eşti găsit prin motoarele de căutare.

- Dă-ţi seama cine este activ pe social media în rândul publicului tău cheie pe problemele tale şi urmăreşte-l.

- Determină modul prin care aceste persoane aleg să se implice: în cazul în care sunt în mod demonstrabil deschise să urmărească şi să dea mai departe prietenilor, atunci începe cu ei o colaborare prin orice mod posibil, dar nu sări cu capul înainte.


Posted in 2digital || Comments Off

Digital trends

Posted by 2activePR on Mar 16, 2011

Fleishman-Hillard  Brussels a lansat al doilea studiu aspura influentei mediului online:  http://www.epdigitaltrends.eu/s2011/results-2011.

La studiu au raspuns 120 de membrii ai Parlamentului European; dintre acestia, in comparatie cu studiul FH anterior:
* 69% utilizează reţele sociale în timp ce in primul studiu doar 33% utiliza reţelele sociale pe scară largă.
* 65% distribuie buletine de ştiri.
* 29% au un blog personal, comparativ cu 40% în 2009.
* 34% sunt pe Twitter, iar inainte erau doar 21%.


Posted in 2digital || Comments Off

Revolutia digitala

Posted by 2activePR on Mar 9, 2011

Pe masură ce se schimbă modul în care companiile și consumatorii recepționează informațiile, nevoia de conținut de calitate crește.

Astfel companiile de relații publice s-au trezit în centrul revoluţiei digitale. Cu un accent istoric pe comunicarea bidirecţională, profesioniştii în relaţii publice înţeleg instinctiv multe din aceste noi și interactive oportunităţi de conţinut – şi își îmbunătățesc rapid structurile lor interne şi rezervele lor talentate pentru a furniza clienților conţinutul ce aceștia îl caută. Relaţiile publice nu vor mai fi niciodată la fel.

Într-un articol Ad Age, președintele și CEO Fleishman Hillard Dave Senay vorbește despre modalități prin care industria de PR se poate adapta într-o epocă a povestirilor pe steroizi.

Mai multe în acest articol: Content Creators: The Digital Revolution.


Posted in 2digital || Comments Off

All Hail the (Content) King

Posted by 2activePR on Mar 7, 2011

Fiecare companie trebuie să se vadă ca o companie media – trebuie dezvoltat conținut digital, pentru că tocmai conținutul alimetează orice discuție. Așa că, dacă vrei să fii în centrul discuției, trebuie să creezi conținut.

Nu orice fel de conținut, ci unul care stârnește emoții. Asta e cheia câștigării atenției, emoția.
Pe scurt: orice companie este o companie media = creează conținut = conținut relevant, care captează atenția = vânzări.

Acelasi punct de vedere este sustinut si in articolul acesta: The Mark Knows How to Make Content King.


Posted in 2digital || Comments Off

PR Forum

Posted by 2activePR on Mar 3, 2011
pr-forum1-copy-copy

Dupa Digital Marketing Forum, Evensys organizeaza o noua conferinta, PR Forum.  Aceasta se considera a fi cea mai importantă conferinţă pentru industria de relaţii publice.

PR Forum 2011 se va tine la JW Marriott Bucharest Grand Hotel in zilele de 15 si 16 martie, unde vor avea loc ca de obicei dezbateri, prezentări de noi idei, tendinţe, aplicaţii şi studii de caz.

Prima zi va fi dedicata conferintelor, iar cea de-a doua unor training-uri despre social media.

Mai multe detalii legate de inscriere gasiti aici.


Posted in 2digital || Comments Off

Welcome to the next digital era

Posted by 2activePR on Jul 5, 2010

Pentru luna iulie v-am pregatit un studiu despre obiceiurile de consum ale utilizatorilor de media digital, condus de Fleishman-Hillard si Harris Interactive, intre decembrie 2009 si ianuarie 2010.

Lansat la sfarsitul lunii iunie, studiul Digital Influence Index a consolidat un aspect la care cu totii probabil ca ne asteptam: Internetul este mediul cu cea mai mare influenta in ceea ce priveste deciziile de cumparare.

Studiul online a cercetat obiceiurile de consum media a peste 4,000 de persoane din 7 tari, Franta, Germania, UK, Canada, China, Japonia si SUA.  Impreuna, cele 7 tari reprezinta 48% din populatia online globala.

Iata si cele mai importante aspecte cheie ale studiului:

1.  Din punct de vedere global, mediul digital influenteaza cel mai mult comportamentul utilizatorilor, si cu toate acestea companiile nu aloca bugete prea mari pentru marketingul online.

Per total, internetul a obtinut cea mai mare importanta neta dintre toate tipurile de media incluse in studiu. E-mailul, care a fost cercetat separat de internet, este de asemenea vazut ca un instrument important. Nu ne-a surprins faptul ca radioul a obtinut cel mai scazut scor, urmat de reviste, ziare, si televiziune. Internetul este cel mai de pret mediu pentru chinezi, dar a obtinut scoruri bune si in celelalte tari.

Chiar daca organizatiile au inceput sa intreprinda activitati bazate pe online, precum cele din social media si publicitate online, exista totusi o diferenta considerabila intre importanta diferitelor media si bugetele alocate mixului de media.

2.  Utilizatorii de internet chinezi sunt mai avansati, dar la            inceputul adoptarii acestui mediu.

Chiar daca internetul este cel mai important mediu pentru toate tarile respondente, pentru China joaca un rol crucial, deoarece este tara cu cea mai rapida crestere a populatiei de consumatori online.


3.  Mediul digital reprezinta un aspect extrem de important in luarea deciziilor

Atunci cand vine vorba de deciziile de cumparare, utilizatorii de internet considera documentarea online un pas absolut necesar in procesul de luare a deciziilor. Aproximativ 64% din utilizatori au spus ca Internetul este “absolut esential”, “extrem de important” sau “foarte important” atunci cand vor sa cumpere aparate electronice. Deciziile referitoare la vacante si timp liber sunt de asemenea luate cel mai des cu ajutorul internetului.

Motivul pentru care internetul este preferat in luarea deciziilor il reprezinta oportunitatea de a compara mai multe optiuni intr-un timp mai scurt si economisind bani.


4.  Dezvaluirea a prea multe informatii personale reprezinta o amenintare crescuta

Pe masura ce tot mai multi utilizatori imbratiseaza social media si genereaza continut, utilizatorii insisi au ajuns la un consens: oamenii impart prea multe informatii personale, si prea putine sunt interesante. Doar o treime din respondenti considera ca ceilalti utilizatori au ceva interesant de spus in mediul online. In timp ce canadienii (68%) si germanii (67%)  sunt cei care au raportat un exces de informatii personale dezvaluite, japonezii (68%) au declarat opusul.

5.  Oamenii au incredere in internet atunci cand pot verifica informatia din mai multe surse – iar un prieten este cea mai importanta

Chiar daca internetul este parte a vietii cotidiene, nu inseamna ca utilizatorii au incredere in tot ceea ce citesc pe internet. Utilizatorii au tendinta sa consulte mai multe surse atunci cand se informeaza. Dupa cum era de asteptat, utilizatorii au mare incredere in conversatiile cu persoane pe care nu le cunosc. Dintre toate tarile, in Germania s-a raportat cel mai scazut nivel de credibilitate al internetului, iar in China cel mai ridicat.

6.  Increderea in angajarea bloggerilor ramane scazuta

In toate tarile studiate, utilizatorii de internet au raportat un nivel de incredere scazut in continutul produs sau sponsorizat de blogerii platiti.

Consumatorii chinezi (40%) sunt cei mai increzatori in posturile bloggerilor care au incercat produsul despre care scriu, in timp ce utilizatorii francezi au cea mai mica incredere in bloggeri (9%). In celelalte tari, media increderii este pe la 13%.

Rezultatele studiului arata ca in noua lume digitala, la fel ca si in mediile traditionale, consumatorii considera credibil continutul media “castigat” si nu continutul pentru care o companie plateste.

7.  Microblogerii au incredere in companiile care asculta si raspund in timp real

Utiilzatorii care au adoptat microbloggingul tind sa aiba mai multa incredere in companiile care le monitorizeaza activitatea online, deoarece considera ca aceste organizatii tin seama de nevoile si feedback-ul lor. Aproape 75% dintre utilizatori considera ca astfel de organizatii merita mai multa incredere decat cele care nu practica asemenea tactici.

8.  Pe masura ce aplicatiile se inmultesc si viteza de navigare continua sa creasca, utilizatorii mobili cumpara smartphone-uri, dar nu folosesc decat o mica parte a potentialului acestora

Desi utilizarea internetului mobil a crescut, exista inca o diferenta majora intre capabilitatile telefoanelor mobile si numarul de indivizi le exploateaza la maxim.

In afara de China, celelalte tari studiate au obtinut o rata de adoptie medie de 21% pentru telefoanele mobile avansate. In schimb telefoanele mobile clasice au o rata de adoptie de 71% in toate cele sapte tari.

La utilizarea internetului mobil, germanii se afla pe ultimul loc in exploatarea capabilitatilor la 25%, fata de francezi care folosesc capabilitatiile in proportie 37%. Cele mai mari diferente se inregistreaza la capabilitatile de gaming, recording si video, accesarea internetului si e-mailing.


9.  Din moment ce internetul va continua sa se dezvolte, va avea o influenta tot mai mare asupra utilizatorilor? Depinde pe cine intrebi.

Raspunsul variaza de la tara la tara, in afara de China, unde avem un “da” categoric.

Din studiu reiese clar ca oamenii deja vad internetul ca pe un lucru folositor, important si ca pe un instrument de influentare care ii tine in legatura unii cu altii, salveaza timp si ii ajuta sa ia decizii mai rapide.

Doar 3% din respondenti au considerat ca internetul va fi mai putin important in urmatorii ani. Astfel, utilizatorii chinezi (85%) au fost cei mai increzatori in influenta internetului, in timp ce francezii au declarat opusul.

  1. ii de internet chinezi sunt mai avansati, dar la inceputul adoptarii acestui mediu.

Chiar daca internetul este cel mai important mediu pentru toate tarile respondente, pentru China joaca un rol crucial, deoarece este tara cu cea mai rapida crestere a populatiei de consumatori online.

Chinezi se implica mai usor in activitati online si la niveluri mult mai ridicate decat indivizii din celelalte tari. Numai in shoppingul online chinezi au o rata de adoptie de pana la 51%, fata de 4% din partea canadienilor.


Posted in 2digital || Comments Off

Cum a ajuns Timişoreana în India

Posted by 2activePR on Apr 2, 2010

Cu Gelu, dintr-o multinaţională de IT. Gelu scrie un blog foarte poetic, de om tânăr care a crescut într-un loc frumos şi care caută în permanenţă ceva. De curând, a fost într-o vacanţă în India, de unde a adus nişte fotografii minunate. În unele dintre ele, berea lui preferată.

Prima dată l-am vazut pe Gelu acum mai bine de-un an, pe când ne antrenam cu noul nostru client. Mi s-a părut fascinant cum o marcă, de orice fel ar fi ea, poate să ajungă o parte atat de importantă în viaţa personală a unui om.

Nu că n-aş avea eu însămi două-trei branduri de care sunt lipită zi de zi, de câţiva ani incoace.. dar nu m-am gândit niciodată la ele ca la un companion.

Să revenim la Gelu, însă. Ne-am intersectat de câteva ori, de la distanţă, dar n-am ajuns să îl întâlnesc. De atunci îi citesc în continuare blogul şi nu încetez să mă mir. Mi-aş dori să îl cunosc şi să-l întreb într-o zi cum a reuşit să exporte Timişoreana în India şi dacă Foster’s i s-a părut la fel de bună. Mmm, cred ca tocmai l-am întrebat.  :)

În momente din astea mă bucur cel mai mult că fac ceea ce fac.


Posted in 2digital || Comments Off