«
»


Decizii, decizii, decizii…

Posted by 2activePR on Sep 15, 2014

Daca tot este 15 septembrie si in tot Bucurestiul este o forfota “scolareasca”, mi-am adus aminte de primele zile de scoala si de momentul in care am trecut de la orele interminabile de joaca la caietele cu teme si, evident, la decizii.

Odata cu scoala, cu experientele in colectiv si cu etapele de dezvoltare umana, ne-am lovit des de alegeri si, mai ales, de alegeri gresite. In clasa I, cand abia inveti sa scrii, nu prea iti pasa ca ai facut o alegere gresita – de exemplu, ai acceptat ca mama sa te inscrie la cursuri de dans chiar daca tu esti un mic robotel – pentru ca ai destul timp sa indrepti asta. Dar vine un moment in care trebuie sa iei decizia potrivita chiar daca te confrunti cu o situatie in care nu stii ce sa faci. Si nu o vei chema pe mama sa o faca pentru tine, ci va trebui sa te gandesti singur care este cea mai potrivita varianta pentru tine. Si pentru asta am putea da ca exemplu alegerea unei facultati, a unui domeniu profesional sau alegerea unui job, decizii care de la o anumita varsta nu mai este chiar o joaca. Si casatoria poate fi o decizie pe care unii ar putea s-o regrete dupa cativa ani, dar totul se invata.

Ce vreau eu sa spun este ca, desi ne lovim de decizii inca de mici copii, atunci cand va trebui sa luam “the right choice” nu numai ca nu vom sti cum, dar vom avea tendinta sa cerem sfaturi, sa ne intimidam si sa asteptam poate un impuls. Trebuie doar sa fim hotarati, sa analizam pro si contra situatia cu care ne confruntam si, daca luam decizia, sa incercam sa nu o regretam. Sa incercam sa aducem orice gand si idee in favoarea noastra.

Pe scurt, chiar daca nu exista o reteta a succesului in luarea deciziilor, eu propun sa fim optimisti, deschisi la abordari noi si sa ne cunoastem foarte bine capacitatea!

(articol scris Sandra Clipea)

Sursa foto: http://simplelifestrategies.com/

Comments are closed.