«
»


Despre experienta #agro

Posted by 2activePR on Sep 5, 2014

Atunci cand nu cunosti bine un domeniu, ciulesti urechile la fiecare vorba pe care o spune cineva, mai ceva ca un copil care invata la scoala pentru prima data tabla inmultirii. Si tot atunci te fascineaza fiecare lucru nou pe care il afli de la oamenii care activeaza de ani de zile in domeniul respectiv.

Cand s-a stabilit acum cateva luni ca voi merge intr-un press trip cu Monsanto in Ialomita, direct la sursa culturilor de porumb, adica in camp, nici nu m-am gandit cat de fascinant poate fi. Vedeam in fata doar deadline-uri, task-uri si dorinta ca totul sa iasa bine. Am uitat complet de agitatia de dinaintea evenimentului si de toate grijile pe care mi le-am facut cand am vazut ca invitatii raspund pozitiv si sunt multumiti la final.

Am reconstituit, timp de doua zile, drumul unei seminte. Da, a unei seminte de porumb. Asa am aflat din tainele agriculturii si a culturilor de porumb, asa am aflat perceptia oamenilor despre agricultura, asa am aflat ca in Romania exista cea mai performanta statie de procesare a semintelor (la Sinesti), asa am aflat mai multe despre Farm Progress si tehnologiile aplicate culturilor de porumb. Iar la Sinesti, desi ni s-au dat dopuri de urechi pentru ca zgomotul sa nu ne afecteze auzul, multi dintre noi nici nu le-am folosit, tocmai pentru a nu pierde nimic din calatoria noastra in lumea agricola. Cu un ochi priveam spre utilajele care recoltau sau care ambalau porumbul, iar cu un ochi priveam spre expertii Monsanto care ne povesteau ce se intampla in locul respectiv.

Nu, nu sunt un om care cunoaste detalii din agricultura, dar le-am invatat si cu timpul le voi aprofunda. Pentru ca atunci cand “ti se pune pata”, vrei sa nu iti scape nimic.

In cateva randuri nici nu pot descrie experienta frumoasa pe care am trait-o in una din cele mai interesante calatorii. Le multumim tuturor celor care au infruntat soarele din camp, oboseala de pe drum si au fost deschisi si dornici sa afle secretele agriculturii.

(articol scris de Andreea Onofriesei)

Comments are closed.