«
»


Acum stiu

Posted by 2activePR on Sep 1, 2014

Primele intalniri cu relatiile publice se fac intotdeauna intr-un mediu inchis, uneori “prea teoretic” al cursurilor si orelor de seminar.  Inveti de la Wilcox si multi altii cum, in cati pasi si in cate forme ajungi la o campanie reusita si mai-mai ca ajungi sa crezi, la final de facultate, ca poti sa creezi cea mai buna campanie in cateva secunde.

Desigur, ca orice alt student,  am batut si eu, constiincioasa, la poarta relatiilor publice. Mi s-a raspuns cu internship-uri, experiente variate, dar toate pareau simulari si nu un acces real la o lume despre care doar citisem.

De mai bine de o luna, lucrurile s-au schimbat. Teoria s-a transformat, s-a indepartat si s-a modificat, iar mediul inchis a devenit mediu deschis, viu. Un mediu al emotiilor, al reusitelor si uneori al erorilor. Am invatat atentia la detalii, atentia la cuvinte, atentia la cei din jurul meu, fie colegi, fie oameni cu care vorbesc pentru prima oara, invitandu-i la un eveniment minunat. Am citit, am calculat, am facut cate un raport si monitorizari, am primit cu drag invitatii la fiecare eveniment la care am participat, toate acestea langa oameni frumosi si rabdatori.

Dar nu doar despre relatii publice am invatat in acesta perioada, ci mai ales despre mine. Despre prioritati, despre emotii si, mai ales, despre gestionarea lor.

Acum stiu ca  o campanie buna de relatii publice inseamna, dincolo de pasii teoretici, capacitatea de a-mi aduna sensibilitatile si creativitatea pentru a  crea o lume frumoasa in jur. Capacitatea de a  intelege  cum produsul sau serviciul meu poate infrumuseta si ajuta viata celorlalti, de a colora cu imaginatie si astfel a aduce aproape publicul si produsul.

(articol scris de Anda, intern #lamansarda)

Comments are closed.