«
»


Time to relax

Posted by 2activePR on Aug 1, 2014

3,2,1… weekend! Inchide computerul, lasa deoparte agenda si  inchide-ti intr-un sertar toate gandurile legate de treburile si grijile zilnice. Incuie-l bine si nu-l deschide pana luni dimineata – asta daca vrei sa te bucuri cu adevarat de zilele libere si sa te reincarci cu energie pozitiva pentru saptamana ce va urma.

Multi dintre noi nu reusesc sa faca acest lucru, iar psihologii sunt de parere ca asta afecteaza calitatea vietii pe termen mediu si lung. De cate ori nu ti s-a intamplat sa vii de la birou si sa nu te poti detasa de problemele din timpul zilei? Sau sa te trezesti noaptea cu gandul la lucrurile pe care le ai de facut in urmatoarea zi? Sau, si mai rau, sa nu te mai intelegi cu cel de langa tine sau cu familia din cauza faptului ca esti prea stresat?

Te regasesti in acest scenariu? Daca da, citeste mai departe, daca nu, inseamna ca esti un norocos si nu-ti ramane decat sa urmezi sfaturile din primul paragraf!

Pe tine, cel stresat, te mai retin 1 minut pentru ca am pregatit cateva reguli simple si haioase care te vor ajuta sa te  relaxezi, macar pentru weekend !

  1. Trezeste-te cu zambetul pe buze. Stiu, o sa spui ca ti-e somn, ca n-ai niciun motiv, dar merita sa faci un efort! Vei privi altfel ziua!
  2. Te napadesc gandurile negative? Alunga-le imediat printr-o alta activitate: suna o prietena, asculta muzica sau pur si simplu fa-ti  planuri pentru timpul liber.
  3. Practica un sport sau o activitate in aer liber – da, stiu ca ti-e greu, ca esti obosit si ca iti lipseste motivatia, insa incearca macar o data si vei simti diferenta!
  4. Ia-ti un animal de companie – nu-l privi ca pe o responsabilitate in plus, ci ca pe un remediu impotriva stresului.
  5. Fereste-te  de oamenii stresati si negativisiti : cand sunt  doi, puterea (stresului) creste!
  6. Aminteste-ti intotdeauna ca maine poate fi mai rau!

Va dorim un weekend ZEN!

Sursa foto: Pinterest

Comments are closed.