«
»


Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri

Posted by 2activePR on Dec 10, 2010

A treia ediţie a campaniei “Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri” şi-a îndeplinit obiectivul. După 5 luni de campanie, 6 conferinţe de presă la Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Timişoara, Cluj şi din nou Bucureşti, după sute de kilometri parcurşi prin ţară, întâlniri cu jurnalişti şi doctori, peste 450 de materiale de presă apărute pe acest subiect, ne putem declara fericiţi: 14 echipamente de ultimă generaţie pentru copiii prematuri au fost donate către 11 maternităţi din România. Echipamentele, care nu existau în maternităţile din România înainte de începerea campaniei, permit ventilarea cu frecvenţă înaltă a prematurilor ce dezvoltă complicaţii pulmonare, crescând rata de supravieţuire a acestora.

Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri” s-a derulat în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2010. Campania a avut ca obiectiv creşterea numărului de copii prematuri salvaţi şi a avut două componente: o componentă educaţională – informarea publicului în privinţa prevenirii naşterilor premature şi a modalităţilor de îngrijire adecvată a prematurilor – şi o componentă investiţională – echiparea cu 14 sisteme de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie a 11 maternităţi.

Site-ul www.sansalaviata.ro a fost platforma de comunicare a campaniei şi a oferit informaţii despre naşterile premature şi posibilităţile de prevenire a acestora, despre complicaţiile pe care le pot dezvolta copiii născuţi prematur, precum şi sfaturi pentru îngrijirea acestor copii. Cele 11 maternităţi incluse în program tratează un număr mare de copii prematuri şi acoperă întregul teritoriu al României: Bucureşti (Cantacuzino, Giuleşti, Municipal, Polizu – 2 echipamente), Cluj (Clinicile de Obstetrică şi Ginecologie 1 şi 2), Iaşi – 2 echipamente, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Comments are closed.