«
»


Traditii de Craciun/ Episod 2

Posted by 2activePR on Dec 4, 2014

Sandra Clipea ne povesteste despre Craciunul din copilaria ei:

Nu mai este un secret pentru nimeni ca sarbatorile de iarna reprezinta cel mai asteptat moment al anului. Nu imi place iarna deloc, nu imi place frigul si detest vremea urata, insa vacanta de Craciun ramane un ritual al copilariei, cea mai frumoasa perioada din an.

Sunt nascuta in Targoviste, cu bunici in Dambovita, unii la poalele Varfului Leaota, altii la campie, intr-o familie care pastreaza cu drag traditiile din stramosi. Pentru mine Craciunul este sarbatoarea aceea pe care n-o voi putea petrece niciodata departe de casa, de familie, de persoanele cele mai dragi mie. Este sarbatoarea pentru care ma pregatesc cu cateva saptamani inainte prin organizarea listei de cadouri, prin cumpararea decoratiunilor pentru brad si prin alegerea celor mai dragute haine. Incepand cu data de 20 decembrie, cand la bunici se taie porcul, in casa incepe sa miroasa a portocale, a cozonac si a brad. Parca e mai cald, parca lumea zambeste mai mult si toti ne stabilim rolurile pentru Craciun. In Ajuns, bunicile fac cozonaci umpluti cu tot felul de bunatati, mama este chef pentru salata de boeuf, iar matusa mea se ocupa de sarmale. Barbatii stau de vorba la o cescuta cu tuica fiarta si se ocupa de gratar.

Cand eram copil, vacantele mi le petreceam mai mult la bunici si in noaptea de Ajun stateam pana tarziu sa ma uit pe geam dupa Mos Craciun. Era un ger de crapau pietrele si un cer senin sclipitor, iar eu nu-mi dezlipeam nasucul de pe geam. De atunci, incercam sa ne adunam in fiecare an tot la bunici, pentru a ne aduce aminte de copilarie, de cat de bine te simti in familie si pentru a ne aduce aminte de noi…


Comments are closed.