«
»


Traditii de Craciun/ Episod 1

Posted by 2activePR on Dec 2, 2014

Andreea Onofriesei ne povesteste despre Craciunul din copilaria ei:

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la Craciun, ma gandesc la familie, la magie, la dorinte. Pentru ca vin din inima Bucovinei, am adus in ghiozdan, odata cu mutarea la Bucuresti, toate traditiile de care nu ma pot lipsi. Iar Craciunul are cele mai multe traditii in nordul Romaniei.

Craciunul acasa e in fiecare an ca odinioara. Aproape nimic nu s-a schimbat. Inca simt in casa miros de cozonaci si portocale, inca facem fursecuri “in forma de iarna”, inca impodobim bradul in Ajun sau cu o zi inainte de Ajun, inca primim colindatori, inca ma trezesc in fiecare dimineata sa vad bradutul in toata splendoarea lui, inca il asteptam nerabdatori pe Mos Craciun. Pentru ca noi asa simtim cu adevarat magia Craciunului. De cand ma stiu, bradul nostru a fost impodobit in nuante de rosu si auriu. Varful, intotdeauna in forma de stea, il punea tata pentru ca doar el era suficient de inalt incat sa nu stea pe varfuri ca sa puna steaua in brad. Chiar daca anii au trecut, el a ramas cu aceeasi sarcina: sa puna steaua in varful bradului. Iar colindatorii? Nu ne incapem in piele de fericire cand auzim colinde care vestesc cea mai frumoasa sarbatoare din an. Cat despre Mos Craciun, el trece tarziu pe la noi, dar negresit, pentru ca e prezent in fiecare an in casa noastra.

As putea sa scriu pagini intregi despre felul in care e Craciunul la noi. Dar pot rezuma simplu: In Bucovina iubim sarbatorile de iarna si felul in care ne fac sa ne simtim!

Comments are closed.