«
»


Drumul Mingii, dovada ca romanii iubesc Fotbalul Adevarat

Posted by 2activePR on Aug 2, 2011

1000 oameni, 2.400 km, zeci de localitati si un drum care parea nu doar lung, ci si foarte greu de realizat. A pornit de la Timisoara, unde sute de oameni s-au alaturat cauzei; privitorii au fost incantati; jurnalistii au avut ocazia sa scrie despre un proiect frumos. Noi am zambit si Drumul Mingii a inceput.

Au urmat alte cinci orase (Craiova, Pitesti, Galati, Piatra Neamt, Bistrita) in care am cunoscut emotia, mandria si ambitia insuflate oamenilor de catre Legendele Fotbalului Adevarat, oamenii din vitrina glorioasa a sportului autohton: Miodrag Belodedici, Ilie Balaci, Sorin Cirtu, Adrian Bumbescu, Rodion Camataru si Costel Orac.

Traseul a luat sfarsit la Brasov, in ziua finalei Cupei Romaniei Timisoreana, intr-un eveniment care a prefatat fotbalul plin de fair-play din meciul care s-a jucat in aceeasi seara.

Mai presus de toate, am cunoscut oamenii care au alergat pe Drumul Mingii. Oameni minunati, care iubesc fotbalul asa cum ar trebui sa fie jucat intotdeauna: cu pasiune, dedicare si fair-play. Mai mult decat atat, am alergat si noi pe tronsonul Piatra Neamt – Targu Neamt. Numai asa puteam sa intelegem si sa simtim emotia fiecarui om de a-si pune amprenta in istoria sportului romanesc. Poate ca nu e tocmai usor sa alergi 2,5 km la aproape 30 de grade, dar cand auzi aplauze din autocarul care este in spatele tau parca prinzi aripi cand iti dai seama ca o tara intreaga te sustine.

Comments are closed.